RADE ŠERBEDŽIJA SE OPROSTIO OD LAUŠEVIĆA: “Bio je jugoslavenski James Dean, imao je traume i patio je”

„On je neko ko je strastveno ljubio život i umetnost i možda baš zbog te strasti i siline strasti je izgoreo kao junak iz romana Dostojevskog."

  • Kultura

  • 16. Nov. 2023  

  • 0

Povodom smrti prijatelja i kolege Žarka Lauševića oprostio se i Rade Šerbedžija.

On se u emisiji „Među nama“ na TV Nova i otkrio po čemu će pamtiti velikog glumca.

„Najpre ga pamtim kao jednog od najveselijih ljudi u životu. Upoznao sam ga u Zagrebu gde smo snimali neki film zajedno, a onda u Beogradu. Ja sam igrao u ‘Virdžiniji Vulf’, on je igrao u ‘Mačkama na limenom krovu’  Tenessy Williamsa, pa smo se družili samo u Beogradu“, započeo je Šerbedžija.

Prisjetio se i njihovih druženja.

„Često smo ostajali u kasno u noć. Sećam se i njegovih trauma, patnji. Uvek se sećam te neverovatne veselosti jednog optimizma, ljubavi za život i onda jedna ogorčenosti. Bio je jedan od božanstvenih, nežnih, dobrih prijatelja pouzdanih, kojeg smo svi voleli mi stariji dečki. I Gaga Nikolić i cela ta naša generacija. Bio je jugoslovenski James Dean. Mešavina James Deana i Warrena Bittyja, tako sam ga ja doživljavao. Pamtim ga po jednom iskrenog, božanstvenog prijatelja i nežnog čoveka, inteligentnog. Hteo sam samo da kažem još jednu stvar“, rekao je Šerbedžija, pa dodao:

„On je neko ko je strastveno ljubio život i umetnost i možda baš zbog te strasti i siline strasti je izgoreo kao junak iz romana Dostojevskog. Da je između svog dnevnog tela, između svoje ranjene i prokunute duše, koja je priželjivala kraj svega, napokon našao smiraj. Ali pamtićemo ga zaista kao jednog od najvećih talenata u mladosti, jednog najdivnijeg dečka koji je svoju nesreću proživljavao. Gotovo je više patio od onih koji su patili zbog njega.“

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...