VLASTI IZNOSE JEZIVE DETALJE O MASAKRU U ROTTERDAMU: "Napadač bio osuđivan za zlostavljanje životinja" (VIDEO)

"Muškarac je trenutno na ispitivanju i sarađuje sa istražnim organima. Ne možemo još ništa da kažemo o motivu", rekao je on.

  • Hronika

  • 28. Sep. 2023  

  • 0

Dvije osobe poginule su u pucnjavi koja se dogodila danas u Rotterdamu na dvije različite lokacije kada je muškarac (32) otvorio vatru iz, za sada, nepoznatog razloga.

U pitanju su 39-godišnja profesorica i 46-godišnji muškarac, piše Blic.

Teže je povrijeđena 14-godišnja kćerka nastradale žene.

Fred Vesterbek, glavni komesar regionalne policijske jedinice Rotterdama, rekao je ovo na konferenciji za novinare koja u toku u Gradskoj kući u Rotterdamu, prenosi AD.

Vesterbek je istakao da je Rotterdam šokiran užasnim incidentom.

alt

Pucnjava u Roterdamu

"Nešto prije 14.30 sati u kontrolnu sobu policije stiglo je više dojava o pucnjavi na dvije lokacije. Navodno je pucano na obje lokacije. Odmah smo započeli istragu. Nećemo stati dok ne budemo potpuno razjasnili šta se dogodilo", kazao je on.

U Ministarstvu pravde još uvijek ne mogu da kažu ništa o motivu ovog strašnog čina.

"Uviđaj je još uvijek u toku. Uviđaj vrši veliki policijski tim koji veoma detaljno sprovodi istragu", rečeno je iz Ministarstva.

Javni tužilac Hugo Hilenar kazao je da je 32-godišnji muškarac koji je uhapšen u Rotterdamu od ranije poznat policiji.

"On je 2021. godine procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja. Muškarac je trenutno na ispitivanju i sarađuje sa istražnim organima. Ne možemo još ništa da kažemo o motivu", rekao je on.

alt

Podsjećamo uhapšen je 32-godišnji muškarac iz Rotterdama. Kako prenose holandski mediji, prva pucnjava se dogodila u stanu, u srcu Rotterdama i tom prilikom osumnjičeni je upucao dvije osobe, a pretpostavlja se da je najmanje jedna mrtva. Nakon pucnjave podmetnuo je požar u stanu.

On je nakon toga nastavio svoj krvavi pohod i navodno upucao nastavnika u učionici u Univerzitetskom medicinskom centru Erazmus, poslije čega je i tu podmetnuo požar. Učenici su u panici trčali napolje kako bi se spasli od pomahnitalog napadača.

Kako se navodi, policija ne vjeruje da je drugi ubica umiješan. Kao jedini osumnjičeni uhapšen je 32-godišnji stanovnik Rotterdama. Savladan je na heliodromu na južnoj strani bolnice. U njegovoj blizini pronađeno je vatreno oružje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...