PRIJEM U AMBASADI; FORTO REŽE TORTU, A DODIK PORUČUJE: "Kina sve više postaje partner RS-a..."

"Kina sve više postaje najvažniji finansijski i investicioni partner RS, dok RS uvažava kinesku državu, narod i sva dostignuća koja ostvaruju", kaže Dodik.

  • Politika

  • 28. Sep. 2023  

  • 2

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik prisustvovao je prijemu u Ambasadi Kine povodom 74 godine od osnivanja Narodne republike. 

"Prisustvovao sam večeras svečanom prijemu koji je u Sarajevu upriličio kineski ambasador u BiH Đi Ping povodom 74 godine od osnivanja Narodne Republike Kine. Kina sve više postaje najvažniji finansijski i investicioni partner RS, dok RS uvažava kinesku državu, narod i sva dostignuća koja ostvaruju. Sve to postižu odricanjem mnogih ljudi kineskih naroda, koji su našli u sebi sinergiju da naprave jednu moćnu državu i naciju i to treba poštovati", naveo je Dodik u objavi na X-u.

"Potpuni antipod Zapadu, gdje svaka vrsta razgovora, pomoći, podrške ide s političkim uslovljavanjem. To sa kineske strane ne možete da vidite. Zato treba poštovati njene napore u globalnim odnosima da uspostavi jedan novi multipolarni svijet koji je usmjeren na saradnju između država i naroda bez ugrožavanja njihovog suvereniteta i teritorijalnog integriteta. Jedan predan odnos u podršci raznim projektima", poručio je Dodik.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...