VOJIN MIJATOVIĆ KRITIKOVAO OPOZICIJU: "Ostavili ste nam 240 miliona KM minusa u Autocestama i 10 miliona KM minusa u Agenciji za privatizaciju"

"Lijepo je pričati bajke ali brojevi i papiri ne lažu", poručio je.

  • Politika

  • 30. Sep. 2023  

  • 4

Zamjenik federalnog premijera i federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Vojin Mijatović (SDP) otkrio je kakvo je stanje preuzela nova vlast. Istakao je da opozicija uvijek ima pravo da iznosi svoj stav, ali da ne smije dozvoliti laži i populizam.

"Kažu Vlada loše radi, ok to je vaš stav. Kažu ostavili smo pune budžete i pozitivne rezultate, evo u samo par stavki šta ste ostavili. Deficit (minus) u Fondu solidarnosti 1,5 milijarda KM, za liječenje građana. 240 miliona minusa u Autocestama koje moramo sada reprogramirati. 200 miliona više vanjskog duga u sljedećoj godini koje ste nam ostavili u amananet da platimo.

Blokiranu Agenciju za privatizaciju sa 10 miliona duga i neisplaćenim plaćama zaposlenima više od godinu dana. I ovo je samo nekoliko stavki da građani vide šta ste nam ostavili, brzo ćemo javnosti prezentovati sve to što ste nam ostavili kako u Budžetu FBiH tako i u javnim preduzećima. Lijepo je pričati bajke ali brojevi i papiri ne lažu", poručio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...