NERMIN NIKŠIĆ ZABRINUT ZA STANJE U RS-u: "Federacija BiH spremna biti motor koji će cijelu zemlju povesti ka EU"

"Činit ćemo sve da naša država čim prije uđe u EU, što će unaprijediti uslove života u cijeloj našoj zemlji", poručuju iz SDP-a BiH

  • Politika

  • 30. Sep. 2023  

  • 6

Žao nam je zbog stanja u RS, ali BiH će jedinstvena ući u EU, poručuju iz SDP-a BiH.

"Mi u SDP-u Bosne i Hercegovine razumijemo da je stanje u Republici Srpskoj teško. To nije nikakav razlog da mi u Federaciji likujemo. Naprotiv, ne napuštamo ni taj dio Bosne i Hercegovine niti želimo da ga prepustimo siromaštvu i beznađu. 

Činit ćemo sve da naša država čim prije uđe u EU, što će unaprijediti uslove života u cijeloj našoj zemlji. Pozivamo Dodika da se pozabavi stvarnim problemima, u tome smo spremni pomoći. Stotinu puta ispričane bajke o razlazu najmanje će pomoći njima da riješe svoje stvarne probleme. 

Bosna i Hercegovina je bila, jeste i ostaje jedinstvena država, i to je dobra vijest i za sve stanovnike Republike Srpske. Naša država će jedinstvena ući u EU, a Federacija je spremna biti motor koji će cijelu zemlju povesti ka EU. Nažalost, Republika Srpska nema političare koji su spremni ozbiljno se voditi razvojnom politikom, nego i dalje šalju neozbiljne i besmislene poruke o davno završenim temama", poručuju iz SDP-a BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...