AKO OVO NIJE PLJAČKA, ŠTA JESTE: Ovjera samo jedne stranice nekog dokumenta košta 25 KM

Primjera radi u susjednoj Općini Kiseljak, ugovor u vrijednosti od 50.000 KM sa 3 lista bi iznosio 15 KM, u Općini Kreševo 100 KM.

  • Društvo

  • 30. Sep. 2023  

  • 1

Da je Kreševo grad apsurda, kriminala, korupcije, nepotizma, pljačke dokazali su brojni medijski natpisi i istrage zadnjih godinu dana.

Kako portal Crna-hronika.info saznaje u Kreševu ovjera ugovora u vrijednosti 20.000 KM iznosi 50 KM, dok svaki novi list košta 25 KM vjerovali ili ne, što je zaista neviđeno i sramotno od strane onih koji su donijeli ovakvu odluku, a načelnik Općine Kreševo falcifikator općinskih odluka “dokazano više na ovom linku ” Renato Pejak je sproveo.

U svim susjednim općinama primjerice u Općini Kiseljak ovjera svakog narednog lista nekog dokumenta košta 5 KM, što je za 70% jeftinije nego u Kreševu, ista je situacija i u ostalim općinama.

Primjera radi u susjednoj Općini Kiseljak, ugovor u vrijednosti od 50.000 KM sa 3 lista bi iznosio 15 KM, u Općini Kreševo 100 KM.

Da stvari budu još gore u Općini Kreševo se naplaćuju i zahtjevi za pristup informacijama koji su istim zakonom oslobođeni od plaćanja taksi, sve ovo piše u saopćenju HRS-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...