DRAMATIČNO U TURSKOJ: Erdogan podigao borbene avione, napadnute tri regije u susjednom…

Erdoganove izjave uslijedile su nakon što su dva policajca ranjena u terorističkom napadu ispred Generalne direkcije policije u Ankari, glavnom gradu Turske.

  • Evropa

  • 02. Okt. 2023  

  • 0

Tursko Ministarstvo nacionalne odbrane (MSB) izvelo je zračnu operaciju protiv terorističkih ciljeva u regijama Metina, Hakurk, Kandil i Gara na sjeveru Iraka, a uništeno je 20 ciljeva, uključujući i odgovorne teroriste.

Izvedeni su zračni napadi na terorističke ciljeve u sjevernom Iraku.

U saopćenju objavljenom na društvenim mrežama ističe se da teroristi nisu mogli pobjeći od kraja koji ih čeka te poručuje: "Jedne smo ih noći iznenada udarili u njihovim jazbinama, a napadat ćemo i dalje. Ova borba neće prestati sve dok ne ostane niti jedan terorist."

U saopćenju su navedene sljedeće informacije vezane uz zračnu operaciju izvedenu u sjevernom Iraku:

"Kako bismo eliminirali terorističke napade na naše ljude i snage sigurnosti sa sjevera Iraka neutraliziranjem PKK/KCK i drugih terorističkih elemenata i osigurali sigurnost granica, u skladu s našim pravima na samoodbranu koja proizlaze iz članka 51. Povelje Ujedinjenih naroda, izvedene su zračne operacije protiv terorističkih ciljeva u regijama Hakurk, Kandil i Gara u 21 sat 1. oktobra 2023. godine.

"Provedenim zračnim operacijama uništeno je ukupno 20 ciljeva koji se sastoje od špilja, bunkera, skloništa i skladišta koje je koristila separatistička teroristička organizacija za koju se smatra da uključuje odgovorne teroriste."

U saopćenju je navedeno da su mnogi teroristi neutralizirani korištenjem maksimalne količine domaće municije u operacijama, te je rečeno: "Turske oružane snage, koje potječu iz srca naše plemenite nacije, nastavit će se boriti protiv terorizma s odlučnošću za opstanak i sigurnost naše zemlje i naroda, kao u prošlosti, sve dok ne ostane niti jedan terorist“.

U priopćenju se ističe kako su tokom ove akcije poduzete sve mjere opreza kako bi se spriječila šteta nedužnim civilima, prijateljskim elementima, povijesnim i kulturnim dobrima te okolišu.

Teroristi koji pokušavaju da uruše mir i sigurnost u Turske nikada neće uspjeti u tome, izjavio je u nedjelju turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu.

Erdoganove izjave uslijedile su nakon što su dva policajca ranjena u terorističkom napadu ispred Generalne direkcije policije u Ankari, glavnom gradu Turske.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...