TEŠKI DANI ZA PREDSJEDNIKA SRBIJE: Jedan od ubijenih terorista vodio je kampanju za Vučića

U tekstu se navodi: „Aktivisti Srpske napredne stranke Leposavić, kao i mnogo puta do sada, dijelili su humanitarnu pomoć u vidu prehrambenih paketa, higijenskih potrepština i drugih potrepština, ali i nudili svoju pomoć i podršku za budućnost“.

  • Vijesti

  • 02. Okt. 2023  

  • 0

Jedan od trojice terorista ubijenih u Banjskoj, Bojan Mijailović, bio je tjelohranitelj šefa BIA Srbije pod sankcijama SAD-a, Aleksandra Vulina.

To je potvrdio ministar unutrašnjih poslova Xhelal Svecla, koji je objavio fotografiju.

„Kroz video snimak dokazali smo prisustvo glavnog kriminalca i vođe terorističke akcije Milana Radojičića“, rekao je on. U međuvremenu, danas je potvrđeno da je jedan od ubijenih, koji je takođe umiješan u ovo djelo, Bojan Mijailović, telohranitelj šefa srpske BIA, Aleksandra Vulina, tokom posjete Republici Kosovo 2013. godine. Srbija je u potpunosti uključena u ovaj teroristički akt sa ciljem destabilizacije Republike Kosovo. Zbog toga već postoji formalna i strukturalna veza između učešća Aleksandra Vučića u napadu na Banjsku 24. Septembra. Milan Radojčić kao potpredsjednik Srpske liste i tjelohranitelj Aleksandra Vulina, šefa BIA. Obojica su također sankcionirani na američkoj crnoj listi. Obojica su među ljudima koji su bliski srpskom predsjedniku“, rekao je Svecla.

On je rekao da su ove činjenice još jedan dokaz da se namjere Srbije prema Republici Kosovo uopšte nisu promijenile od vremena Miloševićevog režima, bivšeg ministra propagande ovog režima, a sada predsjednika sadašnjeg režima u Srbiji. Mislim da su i najveći optimisti, koji su sami sebe lagali o promjenama u ovoj zemlji, danas uvjereni u suprotno“.

Pretragom interneta KALLXO.com saznaje da je Mijailović bio uključen u predizborne kampanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za parlamentarne izbore 2020. godine.

U junu 2020. godine, nekoliko dana pred parlamentarne izbore u Srbiji, Mijailović je viđen zajedno s bivšim aktivistima i bivšim predsjednikom opštine Leposavić iz Srpske liste Zoranom Todićem, koji je tog dana posjetio građane sela Jelakce radi podjele hrane i kućnih potrepština.

Kako se navodi u saopćenju objavljenom na sajtu Srpske liste, ogranak Leposavić, Todića su tokom posjete pratili “saradnici i aktivisti Srpske napredne stranke”.

U tekstu se navodi: „Aktivisti Srpske napredne stranke Leposavić, kao i mnogo puta do sada, dijelili su humanitarnu pomoć u vidu prehrambenih paketa, higijenskih potrepština i drugih potrepština, ali i nudili svoju pomoć i podršku za budućnost“.

Mijailović i ostalo osoblje i aktivisti nose majice sa natpisom „Aleksandar Vučić – Za našu djecu“, sloganom kampanje Vučićeve stranke na izborima 2020. godine, dok dijele humanitarnu robu pomenutu u saopćenju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...