GORI NA BLISKOM ISTOKU: Izrael izvršio zračni napad na susjednu državu, ima ranjenih...

Izraelska vojska trenutno nije komentirala ove navode.

  • Svijet

  • 03. Okt. 2023  

  • 1

Dva su vojnika ranjena u ponedjeljak nakon izraelskog zračnog napada na položaje sirijskih oružanih snaga u blizini istočne sirijske pokrajine Deir al Zor, objavili su rano u utorak sirijski državni mediji, pozivajući se na vojne izvore.

"Oko 23:50 sati. 2. oktobra izraelski neprijatelj izveo je zračni napad na neka od mjesta naših oružanih snaga u blizini Deir al Zora, uslijed kojeg je došlo do ranjavanja dva vojnika i određenih materijalnih gubitaka", rekao je sirijski vojni izvor.

Izraelska vojska trenutno nije komentirala ove navode.

Izrael već godinama izvodi napade na ono što opisuje kao ciljeve povezane s Iranom u Siriji, gdje je utjecaj Teherana porastao otkako je počeo podržavati predsjednika Bašara al-Asada u građanskom ratu koji je započeo 2011. godine, navodi Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...