NOTORNI ALEKSANDAR RAKOVIĆ, NA DODIKOVOJ TELEVIZIJI: „Najvažnije je da budemo strpljivi, jer osjeća se…“

Mitar Kovač, predsjednik Euroazijskog bezbjednosnog foruma, tvrdi da je Priština do detalja pripremala ovu operaciju.

  • Mini market

  • 03. Okt. 2023  03. Okt. 2023

  • 2

Na Javnom servisu pod kontolom režima Milorada Dodika ponovo smo svjedočili pokušajima manipulacije i izmišljotinama vezanim za teroristički napad na Kosovu, no neki, poput notornog Aleksandra Rakovića idu i korak dalje otkrivajući novu „strategiju“.

Novinar iz Gračanice Živojin Rakočević izjavio je za RTRS da je sjever Kosova okupiran te da je položaj Srba izrazito težak.

- Banjska je zapravo simbol hiljadu neriješenih slučajeva. Hiljadu incidenata u kojima se gomila nepravda. Srbi na sjeveru KiM su potpuno izbačeni iz života i moraju da se prilagode na geto uslove života u kojima žive Srbi južno od Ibra, kazao je Živojin Rakočević.

Mitar Kovač, predsjednik Euroazijskog bezbjednosnog foruma, tvrdi da je Priština do detalja pripremala ovu operaciju.

- Sve ono što se nažalost desilo dolje sa vojno-policijskog aspekta, promašena operacija i kao da je vođena rukom tih obavještajnih službi pa i samih Albanaca. Puno je indikatora koji govore o tome da je političko i policijsko rukovodstvo u Prištini do detalja znalo kretanje, operaciju, razmještaj, opremljenost, obučenost ovih pobunjenika-ustanika, rekao je Kovač.

Miloš Šolaja, profesor Fakulteta političkih nauka u Banjaluci, također blizak Dodikovom režimu, kaže da Kosovo nema obrise pravne države.

- Kosovo kao država, ono je zaista vrlo malo država. Više je to jedna krimogena struktura i kad pogledate posljednje, ne samo posljednje informacije o provaljivanju u puteve droge, puteve kriminala itd. čak ide i do samih njihovih ministara. Prema tome nisam siguran da njima odgovara mir, kazao je Šolaja.

Notorni Aleksandar Raković, jedan od najvećih ratnih huškača u Srbiji i idejni tvorac srpskog sveta, kazao je da je namjera Kurtija i njegovog režima da što više Srba ode sa Kosova.

- Srbija u ovom momentu može da diplomatskim putem ukazuje šta se dešava na Kosmetu. Najvažnije da budemo strpljivi, jer osjeća se duh promjena u cijelom svijetu, kazao je Raković.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...