KOMŠIĆ I BEĆIROVIĆ RAZBJESNILI SANJU VULIĆ: "Dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva svojim nerazumnim potezima skoro…“

Republika Srpska je za dejtonsku BiH, a bilo kakav drugi avanturizam predstavlja kraj državne zajednice BiH, poručila je Vulić.

  • Vijesti

  • 04. Okt. 2023  

  • 12

Sanja Vulić kazala je da je na političkoj sceni BiH u toku intenzivno raspakivanje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, a sada i sve izraženija želja da dođe kraj dejtonske BiH, nazvavši Žejka Komšia i Denisa Bećirovića "dvojicom bošnjačkih članova Predsjedništva BiH".

Reakcija je to na to inicijativu članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Denisa Bećirovića koji su uputili u proceduru prijedlog zakon o državnoj imovini BiH.

-Dejtonom je jasno definisano da imovina pripada entitetima, ali očigledno da to ne zanima bošnjačke političare, niti međunarodnu zajednicu. Dvojica bošnjačkih članova Predsjedništva svojim nerazumnim potezima skoro svakodnevo pokazuju šta im je cilj - unitarna BiH, bez entiteta, sa dominacijom bošnjačkog naroda nad Srbima i Hrvatima, rekla je Vulić.

-Prvi korak na tom putu bio je oduzimanje pozicije člana Predsjedništva, u sadašnjem slučaju, hrvatskom narodu, a naredni je jurišanje na imovinu.

Da jednonacionalne zemlje nemaju budućnost, to bi morali znati i ambasadori SAD i Velike Britanije. No, ko šta zna i želi, nije naša stvar. Republika Srpska je za dejtonsku BiH, a bilo kakav drugi avanturizam predstavlja kraj državne zajednice BiH, poručila je Vulić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...