MARINIKA TEPIĆ, OTVORENO PITA: "Da li je 'tetka iz Tuzle' dostavljala naoružanje Radoičiću?"

Ona dodaje da je u SDPR-u za bezbjednosne poslove zadužen Milan Bojović, „koji je nedavno postao poznat javnosti po snimku na kojem se vidi kako davi i maltretira dječaka u Batajnici“.

  • Regija

  • 04. Okt. 2023  04. Okt. 2023

  • 6

Policija je juče uhapsila Milana Radoičića, saslušan je pred Višim javnim tužilaštvom, ali se ne sumnjiči za ubistvo ili terorizam, što događaji u Banjskoj impliciraju, već samo za nelegalno posjedovanje i nabavku oružja.

Posebno interesantan dio saopštenja Višeg javnog tužilaštva, u kojem navode da je bivši potpredsjednik Srpske liste od januara 2023. do 24. septembra iz Tuzle nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći, nameće pitanje da li su obavještajne službe Srbije i MUP bili upoznati sa ovim ilegalnim aktivnostima, i zašto ništa nisu preduzeli.

Isto pitanje postavlja i Marinika Tepić, potpredsjednica SSP-a, navodeći za Danas da je država ugrožena, ako je bilo poznato da postoji nezakonito paravojno organizovanje, a ništa nije preduzeto.

"A pazite šta sad još pokušavaju. Verovatno će poneki komad naoružanja prikazati kao nabavku iz Tuzle. Kao ono, dostavila “tetka iz Tuzle”. Ili tetak. Hajde onda odmah da odgovore na pitanje da li je automatski bacač granata iz Tuzle? Takvo sredstvo moglo bi da se drži samo u Oružanim snagama BiH, koje inače ne poseduju takvo sredstvo", ističe Tepić za Danas.

Prema njenim riječima, ovaj posljednji pokušaj da se tehnika prikaže i kao nešto što je u ratu nestalno takođe nije realan, jer je puno toga izrađeno ili remontovano kasnije.

"Ili neka odgovore onda i na pitanje kako su iz Tuzle “od tetka” dobili metke za automatsku pušku, koji su izrađeni u državnoj fabrici “Belom” iz Užica, koja je u 100 odsto vlasništvu glavnog državnog preduzeća za trgovinu oružjem Jugoimport SDPR? Baš SDPR-a, koji je feud Srpske napredne stranke", navodi Tepić.

Ona dodaje da je u SDPR-u za bezbjedonosne poslove zadužen Milan Bojović, „koji je nedavno postao poznat javnosti po snimku na kojem se vidi kako davi i maltretira dječaka u Batajnici“.

"Obračunavao se sa građanima i na Terazijama 2017. dok je “čuvao” inauguraciju Aleksandra Vučića, držao posle položaje i u Aberdarevoj kod RTS-a. Ne znam da li je on “tetak iz Bosne”, da li ih ima više, ali će verovatno izvući neke stare puške i tako ih prikazati sa već poznatom propagandom tipa evo, mi smo vlasnici istine i šta sad vi tu još imate da zapitkujete", zaključuje Tepić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...