KOLAŠINAC, GAZIBEGOVIĆ I TAHIROVIĆ ZABILJEŽILI POBJEDE U EVROPSKOJ LIGI: Olympiacos remizirao u Srbiji (FOTO)

TSC Bačka Topola je dočekala favorizovani Olympiacos i pružili jako dobru partiju, i na kraju je klub iz Srbije stigao 2:0 i došao do boda. 

  • Sport

  • 05. Okt. 2023  05. Okt. 2023

  • 0

Osam mečeva 2. kola Evropa lige zaključeno je u terminu od 18:45.

GRUPA A

Freiburg i West Ham odigrali su zanimljiv meč u Njemačkoj. Poveli su Čekićari preko Paquete na dodavanje Bowena, a rezultat je poravnao na 1:1 Sallai početkom drugog dijela. Pobjedu timu Davida Moyesa osigurali su Ward-Prowse i Aguerd. Markonac je pogodio za konačnih 2:1.

TSC Bačka Topola je dočekala favorizovani Olympiacos i pružili jako dobru partiju, i na kraju je klub iz Srbije stigao 2:0 i došao do boda. 

Igrao je grčki velikan posljednjih 18 minuta sa igračem manje, ali je uspio upisati tri boda.

GRUPA B

Marseille je prokockao 2:0 protiv Brightona u drugom meču grupe. Mbemba i Veretout pogađali su za francuski sastav, a Gross je smanjio na 2:1, da bi sa bijele tačke u samoj završnici bod Galebovima spasio Joao Pedro.

Ajax bh. reprezentativca Benjamina Tahirovića remizirao je u Atini protiv AEK. Poveli su Holanđani sa penala, a strijelac je bio Bergwijn. Za bod grčkog tima pogodio je Vida u drugom poluvremenu.

GRUPA C

Sparta Prag vratiće se u Češku poražena poslije duela sa Betisom poslije sjajnog meča. Goste je do prednosti odveo Birmančević, a preokret favorizovanoj ekipi režirali su Diao i Isco.

Aris Limassol u drugom meču trijumfovao je protiv Rangersa 2:1 na Kipru.

GRUPA D

Dva reprezentativca Bosne i Hercegovine u ovoj grupi zabilježili su gostujuće pobjede. Seada Kolašinac u jednom od najzanimljivijih susreta odigrao je svih 90 minuta i upisao tri boda sa Atalantom na teškom gostovanju kod Sportinga u Lisabonu 2:1.

Jusuf Gazibegović i Sturm ostvarili su minimalac kod Rakowa u Poljskoj. Jedini gol postigao je Bowing. Defanzivac Zmajeva odigrao je cijeli susret.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...