AKO LAŽE KOZA, NE LAŽE ROG: Bošnjačko narodno vijeće se osniva, ko su zabrinuti ljudi iz sjene...

-Na žalost, izgleda da pojedini Bošnjaci i dalje pate od sindroma "da komšiji crkne krava", prije nego i provjere činjenice i značaj jednog ovakvog projekta, poručuje Žiško.

  • Mini market

  • 06. Okt. 2023  06. Okt. 2023

  • 1

Vijest koju je objavio Ljudski.ba o osnivanju Bosanskog narodnog vijeća 25.11.ove godine zabrinula je dio onih koji su željeli cijeli proces sačuvati u tajnosti, jer je to njihov način rada, pa su isti angažovali lojalne medije da to probaju demantovati.

Instruisanim novinarima promakla je vrlo bitna činjenica, a to je da se Ljudski.ba pozvao na radne materijale. U međuvremenu javno se oglasio Mahir Žiško, koordinator i odnosi s javnošću budućeg BNV-a.

-Povodom članka koji je objavljen na jednom od portala vezanom za skoro svečano zasjedanje Bošnjačkog Narodnog Vijeća, 25. Novembra 2023. godine u Sarajevu, a koji je na tendenciozan i neprofesionalan način bez ikakve provjere već u samom začetku pokušao ovu plemenitu i nadasve korisnu ideju za sve Bošnjake od Sarajeva do Australije, od Mašrika do Magriba u presudnim trenucima za naš opstanak, ocrnuti, obezvrijediti ili unijeti smutnju, kao koordinator organizacionog odbora naglašavam, da je u javnost procurio tek radni dokument sa prijedlozima dijela osoba koje su svojim radom, iskustvom i rezultatima predloženi kao mogući članovi različitih tijela Vijeća i to Akademskog/Savjetodavnog, Operativnog Vijeća i raznih komisija, koje će pokušati da objedine različite ideje od posebnog interesa za sve Bošnjake u svijetu, bez obzira na njihovo vjersko, političko ili bilo koje opredjeljenje!

Na spisku su i prijatelji našeg korpusa iz zemlje i svijeta, koji su, ili će biti pozvani kao specijalni gosti. Novinarka tog portala bi morala znati ili bar provjeriti da se na listi predloženih nalaze predstavnici svih naših političkih, vjerskih, kulturnih i drugih institucija, pa čak i vlasnik njene medijske kuće, koji je dapače piscu ovih redova prihvatio prijedlog da se aktivno uključi u rad Vijeća, kao i većina predloženih sa kojima je do sada ostvaren kontakt.

Ovo nad-političko tijelo, ima za cilj ponuditi odgovore, savjete i upute Bošnjacima, kako se odnositi prema bilo kojem problemu današnjice, od secesije koju zagovaraju neprijatelji ove zemlje, do skorog donošenja Nacionalnog programa za narednih stotinu ili hiljadu godina!

Na žalost, izgleda da pojedini Bošnjaci i dalje pate od sindroma "da komšiji crkne krava", prije nego i provjere činjenice i značaj jednog ovakvog projekta.

Zato, kolege novinare pozivam da u buduće provjere sve informacije iz prve ruke i dobro razmisle o objavljivanju netačnih ili neprovjerenih navoda, prije nego iste objave, naveo je Žiško.

U međuvremnu Ljudski.ba, najavljuje više detalja o planovima BNV-a, saznaje da je hitra i nekolegijalna reakcija kolega moguće i rezultat nezadovoljstva određenih političara koji su u međuvremenu pokušali ukrasti ideju okupljanja Bošnjaka i pretvoriti je u vlastitu političku partiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...