"ODLUČNA MLADA OSOBA": Kadirov odlikovao svog 15-godišnjeg sina koji je brutalno premlatio zatvorenika

“S velikim zadovoljstvom čestitam svom dragom nećaku Adamu Ramzanoviču Kadirovu na dodjeli najviše titule Čečenske Republike, Heroja Čečenske Republike”, poručio je Delimhanov.

  • Svijet

  • 07. Okt. 2023  

  • 0

Čečenski vođa Ramzan Kadirov odlikovao je svog 15-godišnjeg sina Adama titulom Heroja Čečenske Republike, prenosi Ukrajinska pravda. Navedenu informaciju je na svom Telegram kanalu objavio Adam Delimhanov, član ruske Državne dume i Kadirovljeva desna ruka, prenosi Index.hr.

“S velikim zadovoljstvom čestitam svom dragom nećaku Adamu Ramzanoviču Kadirovu na dodjeli najviše titule Čečenske Republike, Heroja Čečenske Republike”, poručio je Delimhanov.

Dodao je da je Adam Kadirov “primjer izuzetno dobro obrazovane, dobro razvijene i odlučne mlade osobe” te je istaknuo njegova postignuća u mješovitim borilačkim vještinama i streljaštvu.

Objavio je fotografiju sebe i Adama Kadirova, pri čemu se u pozadini vidi mural na kojem je oslikan ruski predsjednik Vladimir Putin. Heroj Čečenske Republike najviša je državna nagrada u Čečeniji, a dekrete o dodjeli potpisuje šef republike, što zapravo znači da je Ramzan Kadirov dodijelio titulu svom maloljetnom sinu.

Ramzan Kadirov bio je prvi dobitnik titule kada je potpisao dekret o dodjeli sebi. Čečenski vođa je nedavno objavio snimku na kojoj njegov sin Adam brutalno tuče zatvorenika koji se ne može braniti. Žrtva premlaćivanja bio je 19-godišnji mladić koji je uhapšen u maju jer je javno spaljivao Kuran u Volgogradu, a naknadno je premješten u zatvor u Čečeniji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...