ZORAN MILANOVIĆ PONOVO SE DOHVATIO NAŠE DRŽAVE I SPOMINJAO MIGRANTE: "Dok se BiH ne dovede u red to će biti tako"

Tu policija radi optimalno što može, sve više od toga je žica na granici, kazao je i dodao da to pitanje ni jedna vlada ne može riješiti.

  • Regija

  • 08. Okt. 2023  

  • 3

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je zahtjeve saborske desnice koja traži vojsku na granici zbog ilegalnih migracija.

Milanović kaže kako ekipi iz Domovinskog pokreta predlaže da možda ipak nađu neku drugu temu jer ova nije produktivna i odnosi se na nacionalnu sigurnost, sigurnost osoba i imovine.

Tu policija radi optimalno što može, sve više od toga je žica na granici, kazao je i dodao da to pitanje ni jedna vlada ne može riješiti.

"Ovo sad su sumnjivi tipovi koji prelaze granicu i policiji treba dati maksimalne ovlasti da to suzbije. Ona to radi do granice mogućeg, preko toga ne može, jer bi se počelo pucati. Granica je granica, tu prestaje i počinje nacija", poručio je Milanović.

Stava je da nema Evrope bez granice, prenose Vijesti.

"Granica ima, nema privremenih graničnih kontrola s mogućnošću da ih se uvijek ponovno uvede u prvom trenutku nesigurnosti, a nacionalna sigurnost je sve. To rade Slovenci, Austrijanci, počet će Mađari pa Slovaci. Dokle god se BiH ne dovede u vrstu administrativnog reda i funkcionalnosti, to će biti ovako", rekao je Milanović, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...