ERDOGAN KOMENTARISAO RAT NA BLISKOM ISTOKU: "Ostvarenje nezavisne palestinske države više se ne može odgađati"

Izrazio je spremnost Turske da učini sve u njenoj moći s ciljem zaustavljanja sukoba između Izraela i palestinskog Hamasa, kao i s ciljem smanjenja rastućih tenzija

  • Evropa

  • 08. Okt. 2023  08. Okt. 2023

  • 1

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan izjavio je da samo uz konačno rješenje palestinsko-izraelskog pitanja može doći trajni mir na Bliski istok, javlja Anadolu.

Erdogan je govorio danas na svečanosti povodom otvorenja Sirijske pravoslavne crkve svetog Efrema u Istanbulu, inače prve crkve izgrađena u Turskoj od osnivanja Republike, a tom prilikom se osvrnuo na izraelsko-palestinske sukobe.

Erdogan je poručio kako je pitanje Palestine u korijenu problema u regiji te da ukoliko se ovo pitanje ne riješi pravedno, ova regija će i dalje čeznuti za mirom.

"Samo uz konačno rješenje palestinsko-izraelskog pitanja može doći trajni mir na Bliski istok. Ostvarenje nezavisne, geografski integrirane palestinske države s (istočnim) Al-Qudsom kao glavnim gradom, potreba je koja se više ne može odgađati, podvukao je Erdogan.

Izrazio je spremnost Turske da učini sve u njenoj moći s ciljem zaustavljanja sukoba između Izraela i palestinskog Hamasa, kao i s ciljem smanjenja rastućih tenzija.

"Turska nastavlja i intenzivira diplomatske aktivnosti s ciljem ponovne izgradnje mira", podvukao je Erdogan.

Doda je da oni koji zatvaraju oči pred zločinima iz mržnje nažalost potkopavaju volju različitih kultura da žive zajedno u miru.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...