NOVI PRAVAC: Izrael se priprema za odbranu od mogućeg napada iz Libana

“To više nije nepobjediva sila. Izrael može biti poražen”, dodaje se u izjavi neimenovanog člana Hezbollaha.

  • Svijet

  • 09. Okt. 2023  

  • 0

Novinarka Al Jazeere Zeina Khodr, koja se nalazi u Hamamisu u južnom Libanu, izvještava da grupa Hezbollah, koja je u savezu s Hamasom u Gazi, pojačava svoju retoriku protiv Izraela, upozoravajući svoju vladu da ne eskalira ionako napetu situaciju. U međuvremenu je Izrael rasporedio vojnike kako bi reagovali na moguži napad iz Libana, izjavio je glasnogovornik izraelske vojske.

Novinarka Al Jazeere Zeina Khodr, koja se nalazi u Hamamisu u južnom Libanu, izvještava da grupa Hezbollah, koja je u savezu s Hamasom u Gazi, pojačava svoju retoriku protiv Izraela, upozoravajući svoju vladu da ne eskalira ionako napetu situaciju.

Khodr je citirala izjavu političara povezanog s Hezbolahom u kojoj se kaže da ono što je Hamas postigao protiv Izraelaca pokazuje da je “Izrael ranjiv i da je njegova vojna superiornost okončana”.

“To više nije nepobjediva sila. Izrael može biti poražen”, dodaje se u izjavi neimenovanog člana Hezbollaha.

Kako navodi Al Jazeera, Izrael je rasporedio vojnike kako bi reagovali na mogući napad iz Libana, izjavio je glasnogovornik izraelske vojske.

“Primljen je izvještaj o infiltraciji nekoliko osumnjičenih na teritoriju Izraela sa teritorije Libana. Snage IDF-a su raspoređene u tom području”, rekao je Daniel Hagari u objavi na Twitteru.

Radio izraelske vojske objavio je lokaciju raspoređivanja u blizini Adamita, koji se nalazi preko puta libanskih pograničnih gradova Aalma El Chaeb i Zahajra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...