PUTIN OPTUŽIO WASHINGTON: "Nasilje između Izraela i Palestinaca pokazuje neuspjeh američke politike"

Putin se sastao sa premijerom Iraka.

  • Svijet

  • 10. Okt. 2023  

  • 0

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da val nasilja između Izraela i Palestinaca ukazuje na neuspjeh američke politike, koja je, kako je istaknuo, nastojala monopolizirati pregovore ignorirajući pritom palestinske interese.

"Mislim da će se mnogi složiti sa mnom kada tvrdim da je ovo jasan primjer neuspjeha politike Sjedinjenih Država na Bliskom istoku", rekao je Putin iračkom premijeru Mohamedu Šia Al-Sudaniju koji boravi u posjeti Moskvi.

Ruski je predsjednik kazao i da su Sjedinjene Države nastojale "monopolizirati" međunarodne napore na postizanju mira u regiji te je optužio Washington da je zanemario pokušaj traženja kompromisa, koji bi bio prihvatljiv svim stranama.

Sjedinjene Države su, rekao je Putin, ignorirale interese Palestinaca, uključujući i njihovu potrebu za neovisnom palestinskom državom.

Palestinci žele državu na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze s istočnim Jeruzalemom koji bi bio glavni grad.

Kremlj je ranije obznanio da je u kontaktu s objema stranama i da će nastojati odigrati ulogu u rješenju sukoba među njima, prenosi Hina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...