POLICE PRAZNE: Propada još jedan veliki prehrambeni div, očajnički traže…

Velike investicije su previše opteretile kompaniju i u konačnici je učinile insolventnom.

  • Ekonomija

  • 11. Okt. 2023  

  • 0

Renomirani proizvođač dječje hrane Innfood je još jedna njemačka prehrambena kompanije koja je podnijela zahtjev za stečaj.

Kako bi se izbjegle više praznih polica u supermarketima, tvrtka očajnički traži pomoć investitora, javljaju njemački mediji.

Naime, Innfood je u ljeto ove godine pokrenuo stečaj i od tada se tvrtka bori za opstanak. Kao proizvođač privatne robne marke za maloprodajnog trgovačkog diva Edeku, među ostalima, stečaj bi također mogao utjecati na mnoge potrošače.

“Od oktobra traje stečajni postupak. Potrebna je hitna financijska injekcija kako bi se osigurala budućnost firme. No, prema riječima Jochena Wagnera iz odvjetničke firme Wagner-Lehner, već su vođeni razgovori s mogućim investitorima”, izvijestio je “Lebensmittelzeitung”.

Ipak, Wagner je bio optimističan i uvjeren je da će se naći neko ko će firmu preuzeti “u cijelosti ili djelomično”. Problemi koji su Innfood doveli u ovu tešku poziciju su višestruki. S jedne strane, viši troškovi jedan su od razloga financijskih poteškoća kompanije. Velike investicije su previše opteretile kompaniju i u konačnici je učinile insolventnom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...