PUTIN PRONAŠAO KRIVCA: "SAD zaobilaze osnovno pitanje za rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba"

Reuters prenosi da je Putin rekao da se sukob ne može riješiti bez rješavanja pitanja kao što je uspostavljanje palestinske države.

  • Svijet

  • 11. Okt. 2023  

  • 1

Ruski predsjednik Vladimir Putin prokomentarisao je eskalaciju nasilja između Izraela i Hamasa, okrivljujući SAD što nisu uspjele pronaći rješenje.

Reuters prenosi da je Putin rekao da se sukob ne može riješiti bez rješavanja pitanja kao što je uspostavljanje palestinske države.

On je u srijedu optužio SAD da zaobilaze uspostavljeni proces rješavanja izraelsko-palestinskog sukoba i da pokušavaju uzeti stvari u svoje ruke bez rješavanja osnovnih pitanja.

“Dio zemlje koju Palestinci smatraju i koje su oduvijek smatrali dijelom izvornih palestinske zemlje, Izrael je okupirao u različita vremena i na različite načine. Uglavnom, naravno, uz pomoć vojne sile”, rekao je Putin, prenosi Tass.

Prethodno je Putinov sekretar za štampu Dmitrij Peskov rekao novinarima: “Mi održavamo naše kontakte sa stranama u sukobu“, dodajući da Rusija „nastavlja pažljivo analizirati situaciju“ i da „zadržava svoju poziciju zemlje koja ima potencijal da učestvovati u procesima poravnanja”, piše Guardian.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...