SAVO MILOŠEVIĆ: "Apsolutno sam zadovoljan reakcijom igrača koji su profesionalni što se tiče odnosa prema reprezentaciji"

Utakmica Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina je na rasporedu u petak na Rheinpark stadionu sa početkom u 20:45 sati.

  • Sport

  • 12. Okt. 2023  

  • 0

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Savo Milošević se obratio medijima na pres konferenciji uoči susreta sa Lihtenštajnom, a tu je prisustvovao i reporter portala Klix.ba.

Istakao je da je apsolutno zadovoljan reakcijom igrača koji su profesionalni što se tiče odnosa prema reprezentaciji.
"Apsolutno sam zadovoljan reakcijom igrača, ovi momci su fenomenalni, profesionalni, nije bilo dileme što se tiče odnosa prema reprezentaciji jer prihvataju apsolutno sve. Vrlo mali period smo imali da im objasnimo neke stvari, trudili smo da što manji broj novih stvari donesemo te da to bude u što manjim crtama, u principu neke stvari sa kojim su se oni ranije suočavali. Ništa novo, samo drugačije prepakovano. Ništa nismo donijeli novo što bi njima bilo strano. To je sport, mora da se gleda kao na jedan novi početak. S obzirom na dosadašnje rezultate moramo da se borimo, sutra počinje novi ciklus, ja sam tu i cijeli stručni štab, sigurno je opterećujuća stvar za momke, ali nemam strah jer momci žele da poprave utisak što nam je najbitnije. Moramo dati maksimum i shvatiti ovu utakmicu ozbiljno. Mart je najbitniji, koji su protivnici najbitniji, to ne znamo, ali moramo dati maksimum, probati da budemo najbolji što možemo do marta", rekao je Milošević te dodao:

"Neki momci su se već vratili u klubove, uvijek je to situacija na 27-28 momaka, normalno je da dva-tri budu u problemu, ali nisam jedan od onih koji će kukati. Svi koji su doputovali u Lihtenštajn su u konkurenciji, imamo dovoljno igrača, ovi koji nedostaju biće problem sa jedne strane, ali i izazov sa druge strane. Ove četiri utakmice treba iskoristiti da vidimo što veći broj momaka na terenu. Nema kukanja, jako bitno da nije bilo otkaza, potrudili smo se da ih sačuvamo i na treninzima te da svi budu zdravi".

Milošević je istakao da očekuje bolju reprezentaciju Lihtenštajna u odnosu na duel u Zenici gdje smo pobijedili rezultatom 2:1.

"Očekujem bolji Lihtenštajn, svaka ekipa koju ja znam igra bolje kući, na nama je da olakšamo tu utakmicu što je moguće više", dodao je naš selektor i nastavio dalje:

 

"Možemo u posljednjih pola sata da razmišljamo da odmorimo neke igrače, ali u ovom trenutku ćemo igrati sa najboljim koji su tu. To je obaveza svih nas. Mi treba da stvaramo nešto za mart, a to moramo kroz utakmice raditi".

Selektor našeg nacionalnog tima je istakao da reprezentacija ima više problem defanzivnog nego ofanzivnog karaktera.

"Kada imate ekstremno dobrog špica i to imate dugoročno poput Džeke, logično je da ovi igrači koji su pored njega ne mogu doći do izražaja. U svakom slučaju može da se da određeno samopouzdanje drugim igračima. Na tim stvarima ćemo raditi. Kako vidim u ova tri-četiri dana koliko smo sa ekipom, ova ekipa ima više problem defanzivnog karaktera, nije samo suština ko će da daje golove jer je ofanzivni kvalitet ove ekipe ekstreman s obzirom da imamo vezne igrače i bekove koji su jaki. Moramo naći defanzivni balans jer je ekipa izuzetno ofanzivna", kazao je Milošević koji nije želio otkriti sastav.

"Ne želim da otkrivam sastav, nemojte se ljutiti, imamo na bekovskim pozicijama ozbiljne igrače, sve ozbiljne ekipe razliku stvaraju upravo na tim pozicijama. Nismo imali vremena, ali do marta ćemo morati da eksploatišemo obje strane. U reprezentaciji se dešava da imate različite nivoe igrača, morate da objedinite zahtjeve i naći balans kako bi svi funkcionisali kao jedna grupa. Zahtjevi koje mi tražimo moraju biti prihvatljivi za sve inače je to besmisleno", dodao je naš selektor.

Miloševiću je uoči današnjeg treninga podršku pružio i proslavljeni bh. glumac Emir Hadžihafizbegović, a također se čini da selektor ima podršku javnosti što ga neće zavarati.

"Podrška na ovim prostorima traje dok ne počnu utakmice, neće biti ljutnje sa moje strane ako ne bude podrške. Da narod ne traži mnogo, ne bi ni sportisti možda mogli uraditi neke stvari. Emir Hadžihafizbegović je subjektivan jer se znamo već dugo godina, ali sigurno da znači mnogo", zaključio je naš selektor.

Utakmica Lihtenštajn - Bosna i Hercegovina je na rasporedu u petak na Rheinpark stadionu sa početkom u 20:45 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...