FIRMA SA KOJOM SE POVEZUJE IGOR DODIK NE MOŽE IZGUBITI U JAVNIM NABAVKAMA: "Prointer" pobjednik "nacrtanog" tendera Inspektorata

Kako je naglašeno, na tender je pristigla samo jedna ponuda koja je za Inspektorat bila prihvatljiva.

  • Ekonomija

  • 13. Okt. 2023  

  • 0

Inspektorat Republike Srpske dao je „Prointeru“ posao održavanja inspekcijskog informacionog sistema (IMS) vrijedan oko 300.000 maraka, saznaje CAPITAL.

Kako je naglašeno, na tender je pristigla samo jedna ponuda koja je za Inspektorat bila prihvatljiva.

Važno je napomenuti da je procijenjena vrijednost nabavke bez PDV-a bila 256.410 KM, a „Prointer“ je za tačno toliko novca ponudio da odradi ovaj posao.

Podsjetimo, CAPITAL je ranije objavio da je Inspektorat objavio ovaj tender, te da je do detalja opisao kakvo osoblje mora biti angažovano kod firme koja se prijavi za ovaj posao.

Tražili su, između ostalog, da ponuđač ima angažovan tim za održavanje softverskog rješenja, tim za održavanje hardverskog rješenja, kao i da je već održavao informacione sisteme.

Zahtijevali su i da firma koja će im održavati informacioni sistem ima zaposlenog najmanje jednog vođu projekta koji posjeduje zanje i vještine na poslovima vezanim za vođenje i upravljanje projektima, kao i izrade projektne dokumentacije.

"Prointeru" ugovor od 1,8 miliona KM

Podsjetimo, Inspektorat je krajem 2020. godine ugovor za nadogradnju i održavanje inspekcijskog informacionog sistema dodijelio Prointeru, a vrijednost tog ugovora je bila 1,8 miliona maraka sa obračunatim porezom.

Taj tender je podigao mnogo prašine i vladala je dugogodišnja borba za taj posao.

Bilo je pokušaja da taj posao bude dodijeljen zagrebačkoj firmi „Infodom“, zbog čega je fotelju direktorice u Inspektoratu RS izgubila Danijela Batar, a IT saga je završena to dodjelom posla „Prointeru“.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...