PREDSJEDNIK IZBORNE KOMISIJE SDA NEZIR PIVIĆ: "Kandidatura Mehmedovića nije odbijena već uopće nije stekao uvjete za nju, imali smo zloupotrebu pečata..."

Ukazao je na određene nepravilnosti po pitanju te kandidature.

  • Politika

  • 14. Okt. 2023  

  • 1

Kandidatura Šemsudina Mehmedovića za predsjednika SDA nije odbijena, nego uopće nije stekao uvjete da bude kandidat, kazao je novinarima danas Nezir Pivić, predsjednik Izborne komisije SDA, tokom Kongresa SDA koji se održava danas u Sarajevu.

Ukazao je na određene nepravilnosti po pitanju te kandidature.

- Kada govorimo kad govorimo o kandidaturi Mehmedovića važno je koristiti ispravne termine. Ona nije odbijena, nego uopće nije stekao uvjete da bude kandidat. Da biste bili kandidat morate ostvariti dovoljan broj prijedloga s terena, odnosno minimalno 15 prijedloga općinskih/gradskih organizacija, ili tri regionalnih/kantonalnih odbora, ili 30 potpisa članova Glavnog odbora. On je nekim slučajem došao do kandidatira koje su predložile određene općinske organizacije.

Nismo mogli prihvatiti takvu kandidaturu određenih općinskih organizacija zato što imamo zloupotrebu pečara na nekoliko mjesta, lažno predstavljanje, prijedlog od neovlaštenih organa, prijedlog općinskih organizacija gdje nisu konstituisani njihovi organi. Ali dostavio je takvu kandidaturu i smatrao je ispravnom. Imamo ozbiljnu situiaciju kako je dolazio do tih kandidatura - istakao je Pivić.

Dodao je da je Mehmedović mogao podnijeti kandidaturu samo da je iskoristio pravo 30 članova Glavnog odbora da ga predlože.

Mehmedović, koji je zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, nije došao na Kongres stranke.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...