CNN TVRDI: ‘"Znamo šta je CIA napravila 6. oktobra, samo dan prije masakra u Izraelu!"

CNN piše da su američki obavještajci još 28. septembra zaključili kako je vrlo izgledno da bi pripadnici terorističkog Hamasa u narednim danima mogli pokušati raketirati jug Izraela.

  • Svijet

  • 14. Okt. 2023  14. Okt. 2023

  • 0

Američka obavještajna služba desetak dana uoči brutalnog terorističkog napada na Izrael zabilježila je najmanje tri incidenta koji su Bidenovoj administraciji dali naslutiti da postoji pojačana opasnost od eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba. No, još uvijek nije poznato je li CIA svoja saznanja podijelila s Mossadom.

CNN piše da su američki obavještajci još 28. septembra zaključili kako je vrlo izgledno da bi pripadnici terorističkog Hamasa u narednim danima mogli pokušati raketirati jug Izraela, dok je 5. oktobra; samo dva dana prije masakra, CIA upozorila na drastičan porast nasilja među pripadnicima Hamasa.

Dan kasnije, 6. oktobra, zabilježili su neuobičajenu aktivnost za koju su sumnjali da ima veze s pokušajem terorističkog napada. "Najveći problem je to što su takve informacije uobičajena pojava za Bliski istok. Moguće je da je osoba koja je dobila uvid u te informacije zaključila "da, ništa novo" i da je na taj način došlo do propusta" objasnio je CNN-u dobro upućeni izvor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...