ZA "BOLJE" OBRAZOVANJE: Marjanovićevi ministri s univerziteta iz Doboja i Travnika

Adna Mesihović je istaknuta kao kandidatkinja za ministricu visokog obrazovanja, nauke i mladih, a Afan Kalamujić kao kandidat za poziciju ministra finansija.

  • Mini market

  • 14. Okt. 2023  

  • 0

Nakon što je premijer Kantona Sarajevo Nihad Uk podnio ostavku, već se počelo najavljivati rekordno brzo izbacivanje iz vlasti Stranke za BiH i uvođenje novih partnera u sarajevske kabinete.

Rekordno brzo zato što se odranije zna da će mjesta ministara Stranke za Bosnu i Hercegovinu – Almira Bečarevića i Emira Dedovića – ali i Pavla Krstića iz Naše stranke, uglavnom zauzeti kadrovi privatnog političkog projekta Damira Marjanovića i Zlatka Miletića zvanog "Za nove generacije".

Adna Mesihović je istaknuta kao kandidatkinja za ministricu visokog obrazovanja, nauke i mladih, a Afan Kalamujić kao kandidat za poziciju ministra finansija.

Iako su iz političkog pokreta čiji je idejni tvorac duo Marjanović–Miletić kazali kako će dostaviti i zvanične biografije predloženih kandidata za ministarske pozicije, već je poznato da su i Mesihović i Kalamujić doktori nauka. Međutim, ne tako zahtjevnim istraživanjem već samo laganom pretragom interneta moguće je saznati da je Adna Mesihović doktorica mikrobiologije, koja svoje znanje trenutno dijeli na privatnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini, tačnije na Visokoj medicinskoj školi zdravstva u Doboju te Sveučilištu/Univerzitetu "Vitez" u Travniku.

Osim predavačkog angažmana na, u najmanju ruku, sumnjivim privatnim visokoškolskim "ustanovama", riječ je o djevojci i vrlo skromnog radnog iskustva, što je sasvim dovoljan argument da se zapitamo ima li dovoljne kvalifikacije da uopće ispunjava dužnosti ministrice kada se i dokazani stručnjaci s višedecenijskim iskustvom nisu uspjeli snaći na ovoj poziciji, piše Stav.ba.

Ono što je poprilično sigurno jeste da Damir Marjanović postavljanjem svojih igrača na čelo Ministarstva za visoko obrazovanje, nauku i mlade KS konačno dobija autonomnost u upravljanju dugo željenim resorom, a posljedicama ovakvog postupka „trojke“ sigurno ćemo svjedočiti u periodu koji slijedi.

Otkako su Narod i pravda, Socijaldemokratska partija i Naša stranka politički okupirale Sarajevo, njihovi ministri ne ostavljaju nikakav drugi trag iza sebe osim minusa, grešaka i sramote.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...