INVESTICIJA OD 19 MILIONA KM DOMAĆEG GIGANTA: Od narednog mjeseca u pogonu novo postrojenje

Kako saznajemo, fabrika bi trebala biti najveći proizvođač stočne hrane u državi.

  • Ekonomija

  • 16. Okt. 2023  

  • 1

Početkom narednog mjeseca u punom pogonu bi trebala biti fabrika firme Agromix u Doboju, koju je prije dvije godine preuzeo tešanjski gigant MADI. Ovu informaciju je za BiznisInfo.ba potvrdio Maid Jabandžić, direktor MADI-ja.

Kako saznajemo, fabrika bi trebala biti najveći proizvođač stočne hrane u državi.

"Fabrika bi trebala biti u ponom pogonu narednog mjeseca. Riječ je, pored postojeće, i o potpuno novoj hali od 250 m2, te o novim silosnim kapacitetima koji su prošireni za 20 puta", otkrio je Jabandžić.

Prema njegovim riječima, MADI je kompanija koja je prepoznatljiva kao najveći proizvođač piletine u regionu.

"Budući da našu proizvodnju čini zaokružen proces “od farme do stola”, a s obzirom da Agromix i MADI imaju iste vlasnike potpuno je logično da će Agromix imati ozbiljnog kupca u startu. Imajući u vidu našu ambicioznost siguran sam da će ovaj projekat biti velika stvar kako za naše kompanije tako i za državu", kazao nam je direktor MADI-ja.

Osim za potrebe MADI-ja, hrana će se proizvoditi i za tržište Bosne i Hercegovine. Prema riječima našeg sagovornika, “govorimo o cifri od 20 t/h ili planiranih 100.000 t godišnje”.

"Kada je u pitanju ukupna investicija, riječ je o cifri od oko 19 miliona KM", kazao je Jabandžić za naš portal.

Agromix zapošljava cca 50 uposlenih, a nove investicije prate najmodernije svjetske tokove i s tim u vezi riječ je o potpuno automatizovanim proizvodnim linijama.

"Zbog veoma kompleksne i sveobuhvatne proizvodnje, MADI konstantno investira u modernu tehnologiju, nova vozila, obogaćuje proizvodne procese od farmi matičnih jata do gotovog proizvoda, a ono što našu kompaniju izdvaja i na što smo najviše ponosni su naši uposlenici", zaključuje Jabandžić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...