UDAR NA GRAĐANE: Cijena gasa BiH mogla bi poskupiti za 20 posto, evo šta kaže ministar Bečarević

Kako je kazao, boji se onoga što bi moglo slijediti.

  • Vijesti

  • 17. Okt. 2023  17. Okt. 2023

  • 0

O potencijalnom povećanju cijene gasa govorio je danas ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević.

Kako je kazao, boji se onoga što bi moglo slijediti. "Bugarski Parlament je usvojio porez na transport gasa. To bi bilo povećanje za nas od minimalno 20 posto. Zakon je stupio na snagu. Vidjet ćemo u ovoj sedmici šta će se dešavati. Gasprom je taj koji zakupljuje transport kroz Bugarsku. Nas u tom transportu tretiraju kao Srbiju, zato nas i ne spominju. Tamo su nabrojane Srbija, Makedonija Mađarska... nas nema.

Ako Gasprom prihvati, nema dileme gdje će to ići, ka krajnjim kupcima. Ova odluka može imati ogromne implikacije. Ovo je ogromni udar", naveo je Bečarević, navodi Faktor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...