KOMŠIĆ OSUDIO IZJAVU IRFANA ČENGIĆA: "Vrlo nadobudno i nepristojno! Očekujem da se izvini Begiću i Mešaliću!" (VIDEO)

"Vrlo nadobudno i nepristojno! Očekujem da se Čengić bar izvine i Begiću i Mešaliću ali i svima koji nisu iz Sarajeva!", napisao je Komšić na svom Facebook profilu. 

  • Mini market

  • 17. Okt. 2023  

  • 4

Prijevremeni izbori u sarajevskoj Općini Stari Grad bit će održani 29. oktobra, nakon što je opozvan dugogodišnji načelnik Ibrahim Hadžibajrić. Kandidati za njegovog nasljednika su SDP-ov Irfan Čengić i SDA-ov Dženan Selimbegović koji su danas imali prvi TV duel pred kamerama uoči izbora.

Očekivano je bilo i pitanje (podijeljene) podrške članova DF-a. Naime, zvaničnici DF-a iz Sarajeva (Dennis Gratz, Vedad Deljković...) podržali su kandidaturu Irfana Čengića, dok su zvaničnici DF-a iz Tuzle (Mahir Mešalić, Zlatan Begić...) podržali Dženana Selimbegovića.

No, na ovo pitanje Čengić je odgovorio vrlo maliciozno.

"DF je jasno dao svoje saopštenje i podršku, a Mahiru Mešaliću i Zlatanu Begiću treba GPS da nađu Sebilj a ne da govore o Starom Gradu", kazao je Čengić.

Odmah je na ovakav Čengićev istup reagovao i lider DF-a Željko Komšić, osudivši riječi kandidata SDP-a. 

"Vrlo nadobudno i nepristojno! Očekujem da se Čengić bar izvine i Begiću i Mešaliću ali i svima koji nisu iz Sarajeva!", napisao je Komšić na svom Facebook profilu. 

Vrlo nadobudno i nepristojno! Ocekujem da se Cengic bar izvine i Begicu i Mesalicu ali i svima koji nisu iz Sarajeva!

Posted by Željko Komšić on Tuesday, 17 October 2023

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...