NAVODNO SU PRIVEDENI NAKON POVRATKA WALESA: Uhapšena još trojica navijača zbog pjevanja ustaške koračnice u Osijeku

Većina onih kojima sa izrečene presude dobila je bezuvjetnu kaznu zatvora, jedan uhićeni 60 dana, a ostali 30 dana, dok su dvojica navijača dobila 60 dana zatvora, ali uvjetno na godinu dana.

  • Regija

  • 17. Okt. 2023  17. Okt. 2023

  • 1

Još su tri navijača uhićena zbog pjevanja ustaške koračnice na prošlotjednoj utakmici Hrvatska – Turska u Osijeku. Pretpostavljamo da je riječ o trojici koja su identificirana još prošloga tjedna, ali su prije uhićenja otišli u Cardiff na utakmicu između Walesa i Hrvatske, pa se na njihovo privođenje moralo pričekati da se vrate u Hrvatsku, prenosi Jutarnji list.

‘‘U sklopu nastavka kriminalističkog istraživanja zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima tijekom odigravanja nogometne utakmice između reprezentacija Hrvatske i Turske na "Opus Areni" u Osijeku dana 12. listopada, danas su uhićene tri osobe za kojima je prethodno raspisana potraga,‘‘ izvijestili su u utorak iz PU osječko-baranjske.

Jedan od njih još je u ponedjeljak priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Osijeku, a druga dvojica na sudu su završili u utorak. Podsjetimo, u nedjelju je zbog istog prekršaja privedeno 12 navijača, od kojih su desetorica nepravomoćno osuđena na zatvorske kazne. Jedan je oslobođen, jer je došlo do zamjene identiteta, a za jednoga će se obaviti vještačenje jer se s video snimke, koja je bila dokaz na sudu, nije moglo potvrditi da je pjevao spornu pjesmu.

Većina onih kojima sa izrečene presude dobila je bezuvjetnu kaznu zatvora, jedan uhićeni 60 dana, a ostali 30 dana, dok su dvojica navijača dobila 60 dana zatvora, ali uvjetno na godinu dana.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...