ADEL OMERAGIĆ UPOZORAVA: "Bez Bošnjačke stranke ne može se praviti proevropska Vlada Crne Gore"

Pozdravljamo izjavu predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

  • Regija

  • 17. Okt. 2023  

  • 0

"Pozdravljamo izjavu predsjednika Milatovića da nije dobro da Bošnjačka stranka, kao autentični predstavnik bošnjačkog naroda ne bude dio Vlade Crne Gore“, kazao je portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić.

Kako kaže, stav Milatovića je utemeljen na činjenici da se bez proevropske partije, a Bošnjačka stranka jeste proevropska partija i jedina članica EPP iz Crne Gore, ne može praviti proevropska i eurotlantska Vlada.

“Ovu izjavu doživljavamo i na način da nije dobro iz procesa odlučivanja isključiti predstavnike naroda koji čini jednu petinu ukupnog stanovništva.

Bošnjačka stranka se od osnivanja zalaže za NATO i EU integracije, vladavinu prava, jednakost, građansku, multietničku i sekularnu Crnu Goru i smatramo da svaka proevropska vlada mora biti okupljena oko ovih ciljeva i sastavljena od političkih partija koje kroz svoj program i političko djelovanje afirmišu ove ciljeve”, kazao je Omeragić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...