"DUGUJEMO GENERACIJI KOJA JE IZGLASALA NEZAVISNOST 1992. GODINE": Bošnjačka stranka Crne Gore čestitala Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine

„Crna Gora i Bosna i Hercegovina, kao dvije susjedne, nezavisne države bez otvorenih pitanja koje su opredijeljene ulasku u EU, moraju nastaviti da razvijaju sveobuhvatne dobrosusjedske odnose i međusobno se pomažu na putu pristupanja EU", kaže Ibrahimović

  • Regija

  • 01. Mar. 2024  

  • 0

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) i poslanik u Skupštini Crne Gore Ervin Ibrahimović čestitao je Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, saopšteno je iz BS-a.

„U ime Bošnjačke stranke i u svoje lično ime građankama i građanima Bosne i Hercegovine čestitam 1. mart, Dan nezavisnosti. Generaciji koja je na referendumu 29. 02. i 01. 03. 1992. godine izglasala nezavisnost ove vjekovima trajuće države koju je, kasnije, odbranila u jednom od najtragičnijih sukoba u novijoj evropskoj istoriji, današnja generacija političara, ali i građanki i građana Bosne i Hecegovine duguje da Bosnu i Hercegovinu uredi kao demokratsku, građansku i prosperitetnu državu svih njenih građana i kao takvu je uvede u Evropsku uniju, kao zajednicu naprednih država i naroda kojoj država Bosna i Hercegovina, sa svim narodima koji u njoj žive, i pripada“, navodi se u saopštenju.

„Crna Gora i Bosna i Hercegovina, kao dvije susjedne, nezavisne države bez otvorenih pitanja koje su opredijeljene ulasku u EU, moraju nastaviti da razvijaju sveobuhvatne dobrosusjedske odnose i međusobno se pomažu na putu pristupanja EU a bošnjački narod može i treba biti most za brži i sadržajniji razvoj tih odnosa“, zaključio je Ibrahimović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...