IZRAELCI OBJAVILI SNIMKU: Tvrde da se čuje kako pripadnici Hamasa govore o raketi ispaljenoj iz Gaze...

Dodaju da se sada ponavlja situacija od ranije, kada je Izrael odbacio odgovornost za ozljedu novinarku Shireen Abu Akleh.

  • Svijet

  • 18. Okt. 2023  

  • 5

Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je navodni presretnuti razgovor između dvojice operativaca Hamasa u kojem se čuje da oni govore o tome kako je bolnica Al-Ahli pogođena neuspješnom raketom ispaljenom iz Gaze. Snimka poziva je puštena na tiskovnoj konferenciji IDF-a. U snimci se čuje da se radi o lokalnom šrapnelu, a ne izraelskom.

Palestinski Islamski džihad je odgovorio na izjavu izraelskog vojnog glasnogovornika da je neuspješno lansiranje rakete u Gazi bilo izvor eksplozije u bolnici Al-Ahli u Gazi. Kažu da Izrael kaže i predstavlja proturječne verzije eksplozije u bolnici u Gazi.

Islamski džihad je odbacio tvrdnje Izraela da je lansiranje rakete militantne grupe bilo izvor eksplozije u bolnici Al-Ahli, tvrdeći da su 'ugao udara i intenzitet vatre dokazali da je to bio napad iz zraka'.

Islamski džihad je dodao da su bolnice u Pojasu Gaze dobile obavijesti o evakuaciji prije nego što su pogođene bombama, no niko iz međunarodne zajednice nije intervenirao. Islamski džihad dodaje da Izrael širi kontradiktorne verzije događaja; izraelsko ministarstvo vanjskih poslova je saopćilo da se u bolnici nalazi oružje i da je do eksplozije došlo tamo, dok vojska kaže da je eksplozija rezultat enuspjelog lansiranja od strane Islamskog džihada.

Dodaju da se sada ponavlja situacija od ranije, kada je Izrael odbacio odgovornost za ozljedu novinarku Shireen Abu Akleh.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...