REAKCIJA MILANA DUNOVIĆA NAKON ŠTO JE PARLAMENT FBiH USVOJIO INICIJATIVU AMIRA IBROVIĆA: "Učesnici u saobraćaju pod dejstvom alkohola ili narkotika, svjesno i..."

(...) i namjerno odbijaju testiranje, zbog činjenice da bi platili manju kaznu za taj čin, od kazne propisane za osobe za koje se utvrdi da u organizmu imaju nedozvoljena sredstva."

  • Politika

  • 18. Okt. 2023  18. Okt. 2023

  • 1

Nakon što je Parlament Federacije BiH usvojio inicijativu zastupnika Demokratske fronte, Amira Ibrovića, kojom se zadužuje Vlada FBiH da planiraju nabavku brzih testova za testiranje učesnika u saobraćaju na prisustvo narkotika, Klub zastupnika DF-a,u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, pokrenuo je inicijativu za izmjenu Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, naveo je Milan Dunović, zastupnik DF-a u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti: 

"Naime, svjedoci smo sve češćih saobraćajnih nesreća sa fatalnim posljedicama, te smatramo da se odbijanje učesnika u saobraćaju da se podvrgnu zakonom propisanom testiranju na prisustvo alkohola ili narkotika, treba kažnjavati puno rigoroznijim kaznama, nego što je to sada slučaj.

Postoje učestali slučajevi da učesnici u saobraćaju pod dejstvom alkohola ili narkotika, svjesno i namjerno odbijaju testiranje, zbog činjenice da bi platili manju kaznu za taj čin, od kazne propisane za osobe za koje se utvrdi da u organizmu imaju nedozvoljena sredstva.

Ovim prijedlogom izmjene Zakona, za odbijanje testiranja, propisuje se kazna od 4.000 KM, zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od 6 mjeseci i 6 kaznenih bodova.

Sigurni smo da bi se ovakvim preventivnim mjerama, smanjio broj osoba koje konzumiraju nedozvoljena sredstva prilikom upravljanja motornim vozilima, što bi dovelo do poboljšanja bezbjednosti u saobraćaju", zaključio je Dunović.

Nakon što je Parlament Federacije BiH usvojio inicijativu zastupnika Demokratske fronte, Amira Ibrovića, kojom se...

Objavljuje Milan DunovićSrijeda, 18. listopada 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...