AKADEMIK SLAVO KUKIĆ: "Islamska zajednica se više ne može oslanjati na SDA zbog silnog kriminala, Lavić je koristio moju metodologiju, dizao me u nebesa, sada više neće..."

Govoreći o odnosima između političara u BiH, Kukić objašnjava zašto, kako kaže, Milorad Dodik treba da bude zahvalan Denisu Bećiroviću, članu Predsjedništva BiH.

  • Vijesti

  • 20. Okt. 2023  20. Okt. 2023

“Milorad Dodik je klasični prototip političkog kockara”, rekao je akademik Slavo Kukić, sociolog i politički analitičar u emisiji Mat BN TV.

Kukić je to rekao komentirajući to što Dodik uporno ponavlja da ne priznaje Sud i Tužilaštvo BiH.

“Ako ga pratite od 1998., a posebno od 2006. godine, njegova temeljna logika je da ide maksimalističkim zahtjevom pa će se nešto isposlovati. Pri tome uvijek zaoštravajući retoriku, verbalnu komunikaciju. Nakon što nešto ušićari, onda sve što je do tada govorio zaboravlja”, objašnjava Kukić.

Dodaje sa ga opozicija neprestano podsjeća kad je šta govorio i šta je sve izvodio u NS Republike Srpske.
 
“Njemu ni Skupština Srpske, ni građani, ni srpski narod ništa ne znače. Njemu je oni instrument njegovog političkog kockanja u kom malo nešto dobije za Srpsku, a dobije i za sebe i uvijek ostane van domašaja pravde. Tako stalno ide dalje.

Sve, međutim ima ograničen vijek trajanja. Siguran sam da će političko kockanje Milorada Dodika doživjeti istu sudbinu. Dodik bi, umjesto što likuje sve ove godine, mogao da se nađe u potpuno drugom raspoloženju”, ističe Kukić.

Govoreći o odnosima između političara u BiH, Kukić objašnjava zašto, kako kaže, Milorad Dodik treba da bude zahvalan Denisu Bećiroviću, članu Predsjedništva BiH.

“Milorad Dodik ima sto razloga da svakodnevno plaća službu, jer je koliko vidim postao veliki vjernik, zbog toga što mu je Svevišnji poslao Denisa Bećirovića. Kad god Bećirović nešto izjavi protiv Dodika, a u odbranu BiH, to je Dodiku kec na desetku za priču kako je to novi dokaz za napad na Srbe i Republiku Srpsku”, navodi Kukić.

Tim pričama, zaključuje Kukić, političari u BiH kao tijesto oblikuju obične ljude koji su uskraćeni za druge izvore informacija i tako vladaju godinama.

Osvrnuo se Kukić i na žestoke kritike od strane profesora Senadina Lavića.

-Takvi kao Lavić razgrađuju zavnobihovsku BiH, a Slavo Kukić čini sve da ih onemogući. Suludih etiketa imate u reakcijama na moju knjigu Narod i nacija. Govoreći u Krugu 99 tako su napali Akademiju nauka BiH, s takvim lažima i neistinama. Laž je da ja ne dopuštam građanima njihov bosanski identitet. 1,3 posto građana se na popisu 2013. izjasnilo Bosancima i Hercegovcima, odakle meni pravo da negiram njihovo pravo. Lavić i vrli ideolozi su zamijenili teze.

Lavić je koristio moju metodologiju, dizao me u nebesa. Sad valjda više neće, kazao je Kukić.

(SB)

Vezane vijesti

trenutak ...