IZRAEL NAJAVIO TRI FAZE AKCIJE U GAZI I NAREDIO EVAKUACIJU IZ GRADA UZ GRANICU S LIBANOM: U posljednja 24 sata ubijena 352 Palestinca

Najava Izraela je plan za vremensko ograničavanje akcije u Gazi, ali da to ne znači da misle da će izbjeći širenje sukoba.

  • Vijesti

  • 21. Okt. 2023  

  • 0

Yoav Gallant, izraelski ministar odbrane, predstavio je planove akcije u koje ne ulazi dugoročna okupacija Gaze.

- Bit će tri faze. Sada smo u prvoj, što je vojna kampanja koja trenutno uključuje napade, a kasnije će uključivati manevriranje. Cilj je neutralizacija terorista te uništavanje Hamasove infrastrukture. Druga faza bi uključivala operacije nižeg intenziteta za iskorjenjivanje Hamasovih operativaca, a treća bi povlačenje Izraela i uspostavljanje nove sigurnosne realnosti za građane Izraela - kazao je Gallant, prenosi Wall Street Journal.

No, ministar nije naveo pojedinosti.

Najava Izraela je plan za vremensko ograničavanje akcije u Gazi, ali da to ne znači da misle da će izbjeći širenje sukoba.

Izrael je naredio evakuaciju grada blizu granice s Libanom, što znači da računaju na još jedan front.

Podsjetimo da su Sjedinjene Američke Države naložile svojim građanima evakuaciju iz Libana.

Tokom prethodne noći Izraelci su nastavili bombardiranje u Gazi, uključivši i sakralne objekte.

Najmanje 352 Palestinaca poginulo je u napadima Izraela na blokirani Pojas Gaze u posljednja 24 sata, javlja Anadolija.

Selame Maruf, šef ureda za medije vlade povezane s Hamasom, naveo je da Izrael nastavlja s napadima bez prekida od 7. oktobra.

Istakao je da je 352 Palestinaca ubijeno u izraelskim napadima na različite dijelove Gaze u posljednja 24 sata.

Maruf je pozvao da granični prijelaz Rafah ostane otvoren cijelo vrijeme kako bi se osigurao ulazak pomoći je potrebna Pojasu Gaze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...