RAMO ISAK PORUČIO DODIKU: "Ne bojimo te se, niko si i ništa, a i Vučić će te pustiti niz vodu"

Ministar Isak poručio je Dodiku da ga se niko u Bosni i Hercegovini ne boji i da on nije u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamo li govoriti o samostalnosti bh. entiteta RS.

  • Politika

  • 21. Okt. 2023  

  • 6

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak oglasio se u povodu posljednjih izjava predsjednika bh. entiteta RS Milorada Dodika.

Ministar Isak poručio je Dodiku da ga se niko u Bosni i Hercegovini ne boji i da on nije u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamo li govoriti o samostalnosti bh. entiteta RS.

Neprijateljstvo prema građanima bosanskohercegovačkog entiteta RS ne pokazuju Sjedinjene Američke Države, koje su dokazani prijatelj svih građana Bosne i Hercegovine, već predsjednik SNSD-a Milorad Dodik. Upravo je on osoba koja svojim političkim djelovanjem nanosi najveći štetu srpskom narodu u Bosni i Hercegovini. Milorade, nisu krive Sjedinjene Američke Države za male plate, bijedu, zaduženost, loš ekonomski standard, kriminal i korupciju u bh. entitetu RS – kriv si lično ti. Ti si najveća omča oko vrata srpskog naroda.

Ti nisi u stanju samostalno biti ni na crnoj listi, a kamo li pričati o tome da je samostalnost bh. entiteta RS realna alternativa. Ne znam ko to savjetuje, ali ko god da to radi, laže te. Dozovi se, pogledaj istini u oči. A istina je da je tvoja „realna alternativa“ zatvor.

Možda si ohrabren što te predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić jučer tješio uz hamburger i pomfrit na željezničkoj stanici u Beogradu, ali to ne znači ništa. I on će te pustiti niz vodu kada vidi da je došlo 5 do 12 i da je prošlo mračno vrijeme u kojem si donosio odluke.

Milorade, niko si i ništa. Ti Bosnu i Hercegovinu ne možeš razvaliti. Ne bojimo te se. Ti samo imaš kapacitet da još više otežaš život srpskom narodu u Bosni i Hercegovini, a Republici Srbiji da naneseš štete na vanjskopolitičkom planu. Bosna i Hercegovina je bila i ostati će suverena i nezavisna država s međunarodno priznatim granicama.

Nadam se da su udobne stolice u sudnici Suda Bosne i Hercegovine. Za mene si relevantan da daješ sud o tome", navodi se u reakciji ministra Isaka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...