LUDNICA U KATALONIJI: Debitant od 17 godina ušao s klupe i 23 sekunde kasnije donio Barceloni pobjedu protiv Bilbaa, ali pogledajte šta se dogodilo na tribinama…

Barcelonu sljedećeg vikenda čeka veliki derbi s Realom kod kuće i pobjedom u toj utakmici može izbiti na prvo mjesto.

  • Sport

  • 23. Okt. 2023  

  • 0

Barcelona je u 9. kolu La Lige pobijedila Athletic Bilbao 1:0 te iskoristila remi Reala sa Sevillom kako bi mu se približila na samo bod zaostatka. Jedini gol na utakmici zabio je 17-godišnji Marc Guiu u 80. minuti i to samo 23 sekunde nakon što je ušao u igru.

Barcelona je u prvom poluvremenu imala dvije velike šanse, ali je prvo Joao Felix u 10. minuti, a četiri minute kasnije Unai Simon je fantastično odbranio čisti zicer Ferminu Lopezu. Na drugoj strani je Ter Stegen u 21. i 44. minuti obranio odlične prilike Inakija Williamsa.

Unai Simon radio čuda na golu Bilbaa

Domaćini su trebali povesti u 58. minuti kad je Unai Simon nevjerovatnim intervencijama prvo odbranio šut Felixu, a onda čisti zicer Lopezu koji je natrčao na odbijenu loptu i trebao je pospremiti u prazan gol.

U 64. je Yamal u velikoj prilici pokraj gola, a u 75. je Unai Simon iščupao udarac Joaa Cancela. I kad se činilo da će gosti sačuvati bod, utakmicu je riješio 17-godišnji Marc Guiu. On je u 79. minuti ušao s klupe i samo 23 sekunde kasnije krasno pogodio na asistenciju Joaa Felixa.

Mladom igraču to je bio debi za Barcelonu, a postao je igrač koji je dao najbrži gol u debiju u povijesti španjolske lige. Barcelonu sljedećeg vikenda čeka veliki derbi s Realom kod kuće i pobjedom u toj utakmici može izbiti na prvo mjesto.

Pogledajte kako su na tribinama reagirali Guiovi roditelji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...