GOVOR U VIJEĆU SIGURNOSTI UN-a KOJI JE RAZBJESNIO ANU BRNABIĆ: „Srbija je očekivala aneksiju sjevera Kosova u stilu Krima, ali su je iznenadili…“

-Srbija vidi nasilje kao rješenje za sve, rekla je Osmani u govoru koji je razbjesnio premijerku Srbije Anu Brnabić.

  • Regija

  • 24. Okt. 2023  

  • 1

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani optužila je Srbiju za finansijsku, političku podršku, obuku i naoružanje „terorističke i paramilitarne grupe“ koja je 24. septembra napala Kosovo i pokušala da izvrši aneksiju sjevera „u stilu Krima“.

Srbija je očekivala aneksiju sjevera Kosova u stilu Krima, ali su je iznenadili odlučnost i profesionalnost kosovske policije, rekla je Osmani na sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija na kojoj se raspravlja o šestomjesečnom izvještaju o Kosovu.

Osmani je navela tvrdnje da „terorističke grupe Civilna zaštita i Sjeverna brigada“ dobijaju financijsku podršku Srbije, na Pasuljanskim livadama su obučavani, a naoružanje zaplijenjeno samo tog dana dovoljno je za 400 ljudi i može se proizvesti samo u srpskim fabrikama.

Osmani je naglasila i da je Milan Radoičić, koji je priznao učešće u sukobu u Banjskoj, najbliži saradnik i saveznik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i slobodno se šeta Srbijom.

Srbija vidi nasilje kao rješenje za sve, rekla je Osmani u govoru koji je razbjesnio premijerku Srbije Anu Brnabić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...