JA VELIKI (STAN) IMAM: Efendija Sadrudin Išerić koji je od Konakovića dobio 100 hiljada KM za kupovinu stana, podržao Elvedina Okerića

Kako su pisali mediji, ljetos je po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu Financijska policija izuzela iz Skupštine Kantona Sarajevo dokumentaciju koja se odnosi na dodjelu grantova od strane kabineta Elmedina Konakovića u periodu 2019.godine.

  • Politika

  • 24. Okt. 2023  24. Okt. 2023

  • 12

U aktuelnu polemiku vezanu za predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elvedina Okerića iz čijeg je kabineta  dodjeljivan  budžetski novac udruženjima bliskim stranci Naroda i pravde, ukljkučio se i Sadrudin efendija Išerić.

Efendija Išerić, imam sarajevske Careve džamije, napisao je na svom profilu: „Edo Okerić je koliko ja znam, brat, koji je svjestan emaneta koji je preuzeo i koji se boji Allaha u onom što radi, a Allah najbolje zna. Puno su zla i razdora nanijeli raznorazni, ostrašćeni pojedinci, svojim potvorama i lažima, znani i neznani“.

alt

Treba podsjetiti da je prije četiri godine tadašnji predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, stranački šef Elvedina Okerića, uplatio iz budžetskih sredstava 100 hiljada maraka Medžlisu Islamske zajendice Sarajevu „ u svrhu realizacije projekta obbezbjeđenja stambenog prostora za potrebe imama Careve džamije“. Dakle, novac je usmjeren za kupovinu stana upravo efendiji Sadrudinu Išeriću.

Kako su pisali mediji, ljetos je po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu Financijska policija izuzela iz Skupštine Kantona Sarajevo dokumentaciju koja se odnosi na dodjelu grantova od strane kabineta Elmedina Konakovića u periodu 2019.godine.

Pored 100 hiljada KM dodijeljenih efendiji Išeriću, u to je vrijeme Konakovićev kabinet odobrio i isplatu 60 hiljada KM Bošnjačkoj akademiji nauka i umjetnosti(BANU) čiji je utemeljitelj bio Muamer efendija Zukorlić.  

(SB)    

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...