IGOR KALABUHOV, RUSKI AMBASADOR U BiH: „Uskoro izgradnja ruskog hrama u Banjaluci i otvaranje konzulata Rusije u Republici Srpskoj…“

On je kazao da bi trebalo da bude potpisano još sporazuma na osnovu kojih će biti građeni odnosi Rusije i Republike Srpske.

  • Vijesti

  • 25. Okt. 2023  

  • 5

Ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov izjavio je da su sastanci predsjednika Rusije i Republike Srpske Vladimira Putina i Milorada Dodika dobar orijentir za nastavak uspješne saradnje.

- U narednom periodu biće još jedan sastanak Putina i Dodika, o čemu ćemo javnost na vrijeme informisati. Svaki put to su razgovori prijatelja i čelnika koji se odgovorno ponašaju - rekao je Kalabuhov za Srnu.

On je kazao da bi trebalo da bude potpisano još sporazuma na osnovu kojih će biti građeni odnosi Rusije i Republike Srpske.

- U principu nije riječ o političkim odnosima, nego o ekonomskim, humanitarnim i ostalim koji su važni za Rusiju i Republiku Srpsku - naveo je Kalabuhov.

Prema njegovim riječima, jedna od važnih stvari jeste izgradnja ruskog hrama u Banjaluci i otvaranje konzulata Rusije u Republici Srpskoj.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...