PROPAST JOŠ JEDNOG NJEMAČKOG TRGOVINSKOG LANCA: Zatvorit će i preostalih 60 trgovina

Rasprodaja je već u toku u poslovnicama u Hamburgu, a trgovine će zatvoriti posljednjeg vikenda u oktobru.

  • Ekonomija

  • 25. Okt. 2023  

  • 0

Poznati trgovački modni lanac Hallhuber, koji ima sjedište u Minhenu je pred bankrotom i mogao bi zatvoriti svih 60 trgovina u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj.

Firma je od kraja maja u stečajnom postupku, ali planirano restrukturiranje nije uspjelo.

Kako prenosi “Immobilien Zeitung”, Hallhuber je raskinuo svih 130 ugovora o najmu svojih trgovina u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj, a trenutno je još otvoreno oko 60 lokacija. Do kraja oktobra, firma bi mogla zatvoriti i preostalih 60 trgovina.

Rasprodaja je već u toku u poslovnicama u Hamburgu, a trgovine će zatvoriti posljednjeg vikenda u oktobru.

Kako prenosi “Hamburger Abendblatt”, primjerice, u poslovnici u Europapassageu nema još puno neprodane odjeće.

U izlozima su plakati na kojima piše “Zatvaramo poslovnicu” i “Još samo 7 dana”.

Dogovora sa starim i novim investitorima još nije bilo. Sada je po svemu sudeći na pomolu prestanak poslovanja. Nejasno je hoće li robna marka Hallhuber nastaviti postojati i nakon zatvaranja trgovina, prenosi Fenix-magazin.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...