SAD JE SVE JASNO: Radovan Višković u Zvorniku „slučajno“ otkrio plan Milorada Dodika…

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kazala je da će RS pobijediti.

  • Vijesti

  • 26. Okt. 2023  

  • 6

U Zvorniku je održan miting "Branimo Srpsku" u organizaciji Dodikovog režima.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović pozvao je na jedinstvo.

-Da kažemo "ne" nasrtajima na naše institucije i zvaničnike. Od toga zavisi opstanak naše Republike Srpske, poručio je Ivanović.

Kaže da je obaveza braniti identitet.

- Ovo je trenutak kada moramo biti zajedno radi budućnosti naše djece. Republika Srpska je ključna za očuvanje i zaštitu  identiteta srpskog naroda, kazao je on.

Članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović kazala je da će RS pobijediti.

- Svaki put kad smo imali kriznu situaciju, a naš narod bio je zajedno uz svoje institucije, mi smo pobijedili. I ovaj put pobjeđuje Republika Srpska, i ne samo zato što je to rekao Zvornik, već je to rekla sve i jedna opština i grad u našoj Rrpublici Srpskoj, kazala je ona.

Predsjednik Vlade RS-a Radovan Višković za govornicom je otkrio plan Milorada Dodika, na koji je jučer upozoravao novinar Slobodan Vasković, a o čemu je ranije izvijestila „Slobodna Bosna“.

 - Ne može niko ponižavati predsjednika Republike Srpske. Ako ponizite predsjednika, onda su poniženi svi građani Srpske. Nećemo dozvoliti predsjedniku da se pojavljujue u montiranom procesu u Sarajavu i nećemo dozvoliti ponižavanje institucija Srpske, poručio je Višković.

Upravo je na taj scenarij jučer upozorio Vasković, poručivši kako će Sud BiH morati izdati nalog za Dodikovo privođenje ukoliko se ne bude pojavljivao na ročištima.

Više pročitajte OVDJE.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...