ODLAZAK VELIKANA: Preminuo bivši trener Željezničara i profesor na fakultetu u Sarajevu

Neka ti je vječna slava i laka zemlja dragi profesore”, poručio je Starovlah.

  • Sport

  • 26. Okt. 2023  

  • 0

U izraelskom gradu Haifa jučer je preminuo Milorad Mile Prnjatović, nekadašnji trener Željezničara i profesor na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja.

“S tugom i žaljenjem obavještavamo javnost da je u 79. godini preminuo Milorad Prnjatović, bivši trener prvog tima, omladinaca i član Predsjedništva FK Željezničar.

FK Željezničar izražava najiskrenije saučešće porodici Prnjatović, prijateljima i svim ožalošćenima.

Prnjatović je bio šef struke Željezničara u sezoni 1986/1987. Pored fudbala, bavio se i rukometom, te je bio profesor na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu”, stoji u objavi Želje.

Ovu informaciju objavio je i Nenad Starovlah.

“Noćas nas je napustio Profesor Milorad Prnjatović, nekada šef stručnog štaba i član Predsjedništva FK Željezničar, dekan Fakulteta za fizičku kulturu kao i direktor više trenerske škole u Sarajevu. Od početka rata profesor na Univerzitetu u Izraelu.

Čovjek koji je edukovao stariju generaciju trenera, Osima, Bajevića, Muzurovića, Fazlagića, Antića…..omiljen i cijenjen među kolegama i studentima. Neka ti je vječna slava i laka zemlja dragi profesore”, poručio je Starovlah.

alt

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...