MINISTARSTVO VANJSKIH POSLOVA RUSIJE OBJAVILO: Delegacija Hamasa u posjeti Moskvi

Ruska državna novinska agencija RIA, citirajući izvor iz palestinske delegacije, rekla je da je visoki član Hamasa Abu Marzook bio među onima koji su posjetili Moskvu.

  • Svijet

  • 26. Okt. 2023  

  • 2

Delegacija Hamasa, palestinske grupe koja kontroliše Gazu, trenutno je u posjeti Moskvi, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova na sedmičnom brifingu danas, ne navodeći dodatne detalje, kako prenosi Reuters.

Ruska državna novinska agencija RIA, citirajući izvor iz palestinske delegacije, rekla je da je visoki član Hamasa Abu Marzook bio među onima koji su posjetili Moskvu.

Rusija ima veze sa svim ključnim igračima na Bliskom istoku, uključujući Izrael, Iran, Palestinske vlasti i Hamas.

Moskva je u više navrata za krizu okrivila neuspjeh američke diplomatije i pozvala na prekid vatre između Izraela i Hamasa i nastavak pregovora u cilju pronalaženja mirovnog rješenja.

Zakharova je također rekla da je zamjenik iranskog ministra vanjskih poslova Ali Baghiri Kani trenutno u posjeti Moskvi i da je razgovarao sa zamjenikom ruskog ministra vanjskih poslova Mihailom Galuzinom. Baghiri Kani je glavni iranski pregovarač za nuklearna pitanja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...