DODIKOV ADVOKAT RAZOČARAN: „Ubrzanje krivičnog postupka protiv Dodika nema uporište u zakonu…“

-Ovakvo ponašanje ugrožava suverenitet BiH, kazao je Bubić.

  • Vijesti

  • 27. Okt. 2023  

  • 5

Zakazivanje glavnog pretresa u predmetu protiv predsjednika bh. entiteta Republika Srpska predstavlja nevjerovatno ubrzanje krivičnog postpuka, koje u osnovi nema ni uporište u zakonu, rekao je za RTRS Dodikov advokat Goran Bubić.

- Znamo za jedan broj postupaka, koji traju godinama, a ovdje imamo situaciju gdje je glavni pretres zakazan jednom očigledno neprihvatljivom brzinom, kazao je Bubić.

- Imali smo imali situaciju da uopšte nije razjašnjena tvrdnja odbrane o nelegitimnosti Christiana Schmidta niti mogućnosti da OHR donosi zakone. Prethodno se Tužilaštvo BiH pozivalo na stavove bonskih zaključaka, umjeto na Ustav BiH. Isto tako u pogledu na Kristijana Šmita, pozivali su se na službenu stranu OHR, što je nevjerovatno, kazao je Bubić.

-Tužilaštvo BiH poziva na službenu stranicu, umjesto na validan akt, što je nedopustivo.

Možemo očekivati da sud kaže da se to razjasni u žalbenom postupku, zato nije ni slučajno da javnost u Srpskoj ne izražava nikakvo poštovanje prema Sudu BiH, uopšteno zbog odnosa pravosuđa prema Ustavu BiH. Ovakvo ponašanje ugrožava suverenitet BiH, kazao je Bubić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...