ETNIČKO ČIŠĆENJE U NAJAVI: Izraelski doseljenici "pozvali" Palestince na Zapadnoj obali da odu u Jordan ili će biti ubijeni

Izraelski doseljenici na okupiranoj Zapadnoj obali podijelili su letke Palestincima u kojima im prijete da odu u susjedni Jordan ili da budu ubijeni.

  • Svijet

  • 27. Okt. 2023  

  • 0

"Ovo je vaša posljednja prilika da pobjegnete u Jordan prije nego što ubijemo naše neprijatelje i protjeramo vas iz naše Svete zemlje, koju nam je Bog obećao", stoji na jednom letaku zakačenom na prozoru automobila u gradu Salfitu na Zapadnoj obali, piše Stav.ba.

Leci su upozoravali na novu "veliku Nakbu", pominjujući raseljavanje 750.000 Palestinaca iz njihove domovine 1948. godine.

Drugdje, u okupiranoj oblasti Zapadne obale, u mjestu Marjat, u dolini Jordana, ostavljene su lutke umrljane krvlju na ulazu u školu, u pokušaju da prestraše palestinsku djecu.

Nadalje, Itamar Ben Gvir, izraelski krajnje desničarski ministar nacionalne sigurnosti, iznijet će na glasanje u nedjelju prijedlog da se olabave pravila angažmana i dozvoli policiji da otvori vatru na palestinske demonstrante u Izraelu.

Zakon će omogućiti komandantima okruga da daju dozvolu za otvaranje vatre tokom protesta palestinskih državljana Izraela "kada će operativna potreba biti od najveće vrijednosti".

Zakon bi se na "vanredne situacije", uključujući i rat koji je u toku.

"Ovo je dramatična i kritična promjena kao dio nastavka ratnih napora, koja će našim policajcima dati mogućnost da odmah odgovore", rekao je Ben-Gvir.

"Ovo je jedan od značajnih poteza koje promoviramo uz distribuciju oružja i značajnu promjenu koju smo najavili u testovima potrebnim za izdavanje dozvole za oružje”, rekao je Ben Gvir.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...