NOVI SKUP PODRŠKE PALESTINI U BOSANSKOJ KRUPI: "Ponesite zastave i transparente bez uvredljivog sadržaja"

Pored većine gradova u našoj državi želimo da se i iz Bosanske Krupe pošalje podrška narodu Palestine koji proteklih dana se nalazi pod torturom Izraela koji je potpomognut drugim svjetskim silama

  • Društvo

  • 28. Okt. 2023  

  • 0

Neformalna grupa građana grada Bosanska Krupa u saradnji sa Palestinskom zajednicom u BiH organizuje Skup podrške narodu Palestine u nedjelju, 29. oktobra.

Okupljanje u Bosanskoj Krupi održat će se na Trgu Alije Izetbegovića u period u 13 sati, nakon čega će uslijediti mirna šetnja, a organizatori pozivaju sve građane da sa sobom ponesu zastave i transparente.

PORUKA PODRŠKE

"Pored većine gradova u našoj državi želimo da se i iz Bosanske Krupe pošalje podrška narodu Palestine koji proteklih dana se nalazi pod torturom Izraela koji je potpomognut drugim svjetskim silama. Svakako, koristimo priliku da još jednom pozovemo naše sugrađane, te sve one koji žele da se pridruže mirnom skupu u Bosanskoj Krupi, te na taj način pošaljemo poruku podrške", ističu organizatori skupa u Bosanskoj Krupi.

Organizatori skupa podrške Palestini pozivaju sve one koji će prisustvovati ovom okupljanju u nedjelju da sa sobom jedino donesu zastave i transparente, svakako bez uvredljivog sadržaja.

UPUTE ZA SUDIONIKE

Također, u napomeni stoji da je zabranjeno donošenje bilo kakvih pirotehničkih sredstava (baklje, petarde i sl.), te da su svi prisutni dužni da slušaju upute redara ili koordinatora skupa.

Ne želimo da se skup pretvori u nešto neočekivano. Zato apelujemo na sve da se pridržavaju upustava, te da jedino što će toga dana u Bosanskoj Krupi biti zapaženo jest ona poruka podrške bratskom narodu u Palestini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...