I PREDAVAČ I PRODAVAČ: Dok čeka presudu na Sudu Bosne i Hercegovine, Selmo Cikotić educira srednjoškolce na Kursu islama u Konjicu

Predavanje je održano u sklopu vjersko-obrazovnog projekta "Kurs islama za srednješkolce" koje organizira Medžlis Islamske zajednice Konjica.

  • Mini market

  • 29. Okt. 2023  29. Okt. 2023

  • 1

Penzionisani general Armije Bosne i Hercegovine prof. dr. Selmo Cikotić jutros je u Konjicu održao predavanje na temu " Križa na obodu islamskog svijeta" . Predavanje je održano u sklopu vjersko-obrazovnog projekta "Kurs islama za srednje škole"  koji organizira Medžlis Islamske zajednice Konjica.

alt

Predavanje u Konjicu Cikotić je održao dva dana prije nego što je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine iznijelo završne riječi protiv njega na maratonskom sudskom procesu. Optužnica Cikotića tereti da je u vrijeme kada je bio ministar obrane Bosne i Hercegovine " u dogovoru s drugim licima s ciljem pribavljanja koristi, iskoristio službeni položaj i pogodovao firmi 'Scouut' iz Zagreba" . Cikotić je prema optužnici zaključio četiri aneksa na osnovne ugovore o prodaji neperspektivnog naoružanja i općine zaključene 2003. i 2004. godine .

Selmo Cikotić je nakon toga, iu vrijeme trajanja suđenja, obavljao dužnost savjetnika Bakira Izetbegovića , člana Predsjedništva BiH, te ministra sigurnosati u Vijeću ministara BiH.

Odbrana Selma Cikotića prije desetak dana završila je svoj dokazni postupak, a Tužilaštvo će svoje završne riječi iznijeti u utorak 31. listopada.

Cikotić koji je godinama bio član najužeg rukovodstva Stranke demokratske akcije na posljednjem Kongresu nije bio kandidat.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...