PROCURILE NOVE SNIMKE HAOSA U RUSIJI: Izrael pozvao vlasti da zaštiti njihove građane nakon nezapamćenog incidenta…

Zrakoplovne vlasti rekle su da će aerodrom u Mahačkali ostati zatvoren do 6. novembra.

  • Evropa

  • 30. Okt. 2023  

  • 1

„Izrael očekuje od ruskih tijela za provođenje zakona da zaštite sve izraelske građane i Židove, ko god oni bili, te da poduzmu oštre mjere protiv pobunjenika i protiv neobuzdanog huškanja usmjerenog na Židove i Izraelce", kaže se u saopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Izrael je u nedjelju pozvao ruske vlasti da zaštite Izraelce i Židove u području svoje jurisdikcije, nakon vijesti o potencijalnoj odmazdi propalestinskih prosvjednika u ruskoj Republici Dagestan.

U saopćenju ministarstva vanjskih poslova u Jeruzalemu navodi se da je izraelski ambasador u Moskvi u kontaktu s ruskim vlastima.

Slika

"Država Izrael ozbiljno gleda na pokušaje nanošenja štete izraelskim građanima i Židovima bilo gdje", stoji u saopćenju.

Izraelski mediji emitirali su snimke iz zračne luke Mahačkala u Dagestanu na kojima se vidi mnoštvo ljudi, ljutih zbog rata u Gazi, kako jurišaju na pistu gdje je trebao sletjeti avion iz Tel Aviva.

"Izrael očekuje od ruskih tijela za provođenje zakona da zaštite sve izraelske građane i Židove, ko god oni bili, te da poduzmu oštre mjere protiv pobunjenika i protiv neobuzdanog huškanja usmjerenog na Židove i Izraelce", kaže se u saopćenju ministarstva vanjskih poslova.

Ruske snage reda objavile su kasno u nedjelju da su svi "neovlašteni građani" uklonjeni iz zračne luke Mahačkala i da je situacija pod kontrolom. Zrakoplovne vlasti rekle su da će aerodrom u Mahačkali ostati zatvoren do 6. novembra.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...